Piękne czerwone wino wykonane z Nerello Muscalese di Sicilia. Winogrona Nerello są cięte w taki sposób, aby umożliwić naturalne więdnięcie winogron, co zwiększa koncentrację cukru dzięki gorącemu sycylijskiemu słońcu i wiatrowi pochodzącemu z Afryki. Po 15-20 dniach winogrona straciły około 15-20% swojej wagi i są następnie prasowane. W końcu wino umieszcza się w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, a następnie pozostawia na około 6 miesięcy.
Jasny rubinowy kolor. Bukiet wykazuje intensywne aromaty czerwonych owoców, przypraw i czerwonych kwiatów. Ciepłe, pełne, miękkie, dobrze wyważone i posmak czerwonych owoców podczas finiszu.
Potrawy: wino świetnie komponuje się z makaronem, bogatymi sosami, pikantnymi daniami mięsnymi i sezonowanymi serami.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.