Winogrona zbierane są ręcznie i jak tylko trafią do winnicy, przechodzą przez chłodne pomieszczenie, w którym są chłodzone w temperaturze 5 °C. Następnie winogrona są fermentowane w małych osadach otwartych kadzi ze stali nierdzewnej, które wykorzystują system pompowania (pigéage powietrza). Wino jest starzone przez 12 miesięcy w środkowoeuropejskich beczkach dębowych 300L i w betonowych kadziach jajowych.
Powstałe wino ma głęboki wiśniowy kolor i prezentuje szeroką gamę aromatycznych doznań.
Odcienie surowego orzecha laskowego, czerwonych owoców i nut balsamicznych, które wywołują podszycie, następnie przekształcają się w nuty śliwki i czarnej oliwki.
Wejście na podniebieniu jest świeże, nadając owocom dobrą kwasowość, która dobrze harmonizuje ze słodyczą Grenache i nadaje winu długi finisz.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.