Le Terre di San Leonardo posiada jasno rubinowy kolor, ma dobrą amplitudę i umiarkowaną trwałość. Aromaty są winne w młodości, a z wiekiem zmieniają się w dojrzałą śliwkę na lekko ziołowym tle. Smak jest wytrawny, miękki, zrównoważony z przyjemnie gorzkim zakończeniem. Dobra aromatyczna trwałość, która wyraża wielką elegancję.
Idealnie komponuje się w pierwszych daniach z czerwonymi lub ciemnymi sosami i faszerowanym makaronem, jak i w drugich daniach na bazie mięs z grilla, białych mięs i miękkich serów.
Odmiany winogron: 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 10% Carmenere
Temperatura serwowania: 8-12 °C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.