Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą
z najlepszego terroir regionu Estremadura. Po ręcznym,
selektywnym zbiorze w czwartym tygodniu września
przechodzą proces fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej.
Przed wejściem na rynek wino dojrzewa do 4 tygodni
w beczce z francuskiego dębu. W smaku aksamitne,
o znakomitej strukturze, z charakterystycznym bukietem
owoców leśnych, przypraw i czekolady. Rekomendowane do
pieczonej jagnięciny, pikantnych dań mięsnych oraz delikatnych
serów. Kompozycja: 40% Castelao, 30% Tinta Roriz,
30% Alicante Bouschet.
Kod: WY
Pojemność: 0,75 l
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.