Biała mieszanka szczepów Sauvignon Blanc i French Colombard , łączy bogate smaki owocowe i elegancką finezję. To czarujące wino jest ostre i świeże, wypełnione aromatem cytryny i jabłka. Ma porywającą kwasowość i delikatne wykończenie.
Zawartość alkoholu: 12,5%
Proces produkcji:
Winorośl Sauvignon Blanc przyjeżdża do winnicy rano po mechanicznym zebraniu. Są natychmiast, delikatnie i szybko wyciskane w celu uzyskania wysokiej jakości białego musu.
Następnie jest przenoszony do chłodzonych zbiorników ze stali nierdzewnej przez 24 godziny w celu oddzielenia czystego soku od osadu. Po dekantacji moszczu dodaje się drożdże i rozpoczyna się fermentacja. Trwa od dwóch do trzech tygodni w niskiej temperaturze w celu zachowania aromatu wina.
Francuskie winogrona Colombard zbierane są około 10 dni później, a następnie poddawane podobnemu procesowi.
Wreszcie kilku degustatorów na degustacji w winiarni decyduje o ostatecznej mieszance - 80% Sauvignon Blanc i 20% francuskim Colombard.
Wino nie podlega fermentacji malolaktycznej, aby zachować ostre i świeże właściwości.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.