Większa część gron wykorzystanych do produkcji Casa Ponte Primitivo di Manduria zostaje poddana tradycyjnemu procesowi winifikacji, podczas gdy pozostała zbierana jest po podsuszeniu, tj. 3-4 tygodnie później. Dodanie przefermentowanej porcji Primitivo do wytłoków gron zbieranych w drugiej kolejności daje początek drugiej fermentacji. Podnosi to poziom alkoholu oraz nadaje winu głębszego zabarwienia i złożoności aromatu.
Aromaty z przewodnią nutą jeżyny, suszonej śliwki, wiśni, czereśni oraz ciemnej czekolady. Znakomita równowaga między łagodnymi taninami, a kwasowością.
Wino polecane do dojrzałych twardych serów, pieczeni wieprzowej, wołowych steków i dziczyzny.
Kraj: Włochy
Region: Puglia
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.