Jest to hiszpańskie wino wyprodukowane ze szczepów 70% Tempranillo i 30% Cabernet Sauvignon. Winogrona zbierane są w winnicach Ocaña i El Montecillo. Po fermentacji z kontrolowaną temperaturą w zbiornikach ze stali nierdzewnej wino dojrzewa przez 12 miesięcy w drewnianych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. Wino gęste z granatową suknią. Intensywne owoce z nutami dojrzałych jagód, typowe dla Tempranillo, a także aromaty porzeczki i papryki z Cabernet Sauvignon pieszczą nos. Leżakowanie w beczce doprawiło je przyprawami i nutami skóry i wanilii. Na podniebieniu aromatyczne i przyjemnie świeże, okrągłe i aksamitne z długą końcówką.
Doskonale komponuje się z pieczoną jagnięciną ze śródziemnomorskimi przyprawami, dobrym stekiem, gulaszami i przyprawionym, pikantnym, owczym lub krowim serem.
Produkowane wyłącznie w wybranych działkach w 400-hekratowej posiadłości Dominio de Fontana w Uclés (Kastylia, Hiszpania). W tej Winnicy wina uprawiane są bez użycia pestycydów.
WA
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.