Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Villa Maria
W 1961 roku, mając zaledwie 21 lat, George Fistonich wydzierżawił pięć hektarów ziemi od swojego ojca w Mangere w Auckland i zaczął od zaledwie jednego hektara winorośli.
George wyprodukował swoje pierwsze wino pod nazwą Villa Maria w 1962 r. z winogron zebranych z tego bloku.
W latach 60. Villa Maria była jednoosobowym zespołem, a żona George'a, Gail, wspierała go w jego przedsięwzięciu.
George produkował wytrawne czerwone i białe wina, pozyskując winogrona z większych regionów Auckland.
Na początku lat siedemdziesiątych George zaczął zatrudniać pracowników, a firma szybko się rozwijała.
Obecnie Villa Maria zatrudnia ponad 250 stałych pracowników, uprawia 28 różnych odmian winogron i eksportuje wino do ponad 60 krajów na całym świecie.