Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Le Gode
Posiadane przez rodzinę od 1960 r. Ripaccioli jest nadal prowadzone na poziomie gospodarstw domowych. Opierając się na pracy rozpoczętej przez jego ojca Ilano w latach siedemdziesiątych, zbiory w 1995 roku były pierwszą produkcją,a następnie komercjalizacją Brunello di Montalcino.
Azienda Agraria Le Gode, centrum biznesowe i winiarnia są wynikiem starannej restrukturyzacji charakterystycznego domu w tradycji Toskanii.
Wytwórnia win jest wyposażona w najnowszą technologię, która służy filozofii produkcji tradycyjnej.
Wino produkowane jest ze zbiorników ze stali nierdzewnej o pojemności od 50 do 75 hektolitrów i kontrolowane temperaturą.
Następny etap starzenia się ma miejsce w piwnicy, gdzie w odpowiednim środowisku, Brunello di Montalcino w beczkach o średniej pojemności 25 hektolitrów dąb Slavonian, na okres, który zmienia się w zależności od rocznika, ale nadal nie mniej niż dwa lata, dojrzewa i ewoluuje.