Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Argiolas
Położona na północ od Cagliari, pośród specyficznej przyrody Sardynii, winnica Argiolas uznana jest za czołowego producenta win na wyspie. Winnicę wypromował powszechnie znany ze swoich orzeźwiających białych win i złożonych młodych czerwonych, nieżyjący już pierwszy właściciel Antonio Argiolas. Stery przejęli jego synowie bliźniacy Franco i Giuseppe, którzy są obecnie enologicznymi liderami na Sardyni. Firma koncentruje się na produkcji win z rodzimych szczepów – białych: Nuragus i Vermentino oraz czerwonych: Cannonau, Monica, Carignano i Bovale Sardo. Winiarską sławę Argiolas zyskał dzięki białemu winu Vernaccia di Oristano oraz świetnym czerwonym produkowanym ze szczepu Nieddera i Cannonau. Powierzchnia upraw to 220 ha. Roczna produkcja 100000 butelek rocznie.