Nazwa „Campo del Re” pochodzi od terenu, na którym znajduje się winnica. Zebrane winogrona przeznaczone były do produkcji win dla króla Ferdynanda II di Borbone. Produkowane wino było szczególnie cenione na dworze, do tego stopnia, że miejscowi rolnicy nazwali winnicę „Campo del re”, co dosłownie oznacza „ziemia królewska”.
Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. W nosie intensywne i złożone aromaty czerwonych owoców smak z nutami dzikich jagód. Smak jest długi i trwały.
Potrawy: Przystawki, dania główne z sosem mięsnym, drób, czerwone mięso, sezonowane i średnio-mieszane sery.
Zawartość alkoholu: 13,5%
Temperatura podawania: 18 °C
Odmiana winogron: 50% Primitivo, 50% Merlot
Winifikacja: Maceracja na zimno przez około 15 dni w kontrolowanej temperaturze.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.