Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Winogrona są zbierane i natychmiast transportowane do piwnicy, gdzie są natychmiast rozgniatane i odszypułkowane. Winifikacja odbywa się wtedy tradycyjnie na biało w kontrolowanej temperaturze około 16°C. Kolejna fermentacja, odpowiedzialna za drugą fermentację, odbywa się według metody Charmat Martinotti w autoklawie z dodatkiem wyselekcjonowanych drożdży. Produkt jest następnie stabilizowany na zimno, butelkowany i po kilku miesiącach spoczynku jest faktycznie wprowadzany na rynek.
Cascina Fonda Bel Piasi to świetny klasyk na zakończenie kolacji / toast na przyjęciu bożonarodzeniowym, nawet jeśli jest bardzo odpowiedni ogólnie na zakończenie posiłku i w połączeniu z deserami, takimi jak pandoro, panettone, ciasta babci lub tort mimozy , tarty z białymi owocami.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.