Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Wino jest robione według tzw. "méthode ancestrale", kiedy w trakcie trwającej pierwszej fermentacji, wino jest transferowane z kadzi do butelek zamykanych na kapsel, aby zatrzymać w nich powstający przy fermentacji gaz. Produkt jest niefiltrowany i w związku z tym delikatnie mętny od naturalnego osadu. Nie ma też dosage, pozostały cukier resztkowy jest wyłącznie pofermentacyjny. Alkohol jest niższy niż zwykle, ponieważ nie zachodzi tu druga fermentacja, która na ogół podnosi nieco jego poziom.
Według wielowiekowej tradycji, to regionalne, niefiltrowane wino jest znakomite do przednich mięs, średnio i długo dojrzewających serów oraz do ryb i skorupiaków.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.