Lupo Bianco Toscana Rosso posiada rubinowy, gęsty i nieprzenikniony kolor. Intensywny i obfity aromat, zdominowany przez dojrzałe owoce, prawie w dżemie, przede wszystkim jeżyny, wiśni i czarnej porzeczki, który wkrótce zostawia miejsce na nuty tytoniu, słodkich przypraw, wanilii i cynamonu z niemal balsamicznym finiszem. W ustach ma moc, strukturę, pełną i niezwykłą świeżość, z obecną i dobrze zintegrowaną taniną. Finisz długi i bardzo przyjemny.
Dojrzewanie przez 24 miesiące w beczkach z francuskiego dębu i 6 miesięcy w butelce.
Potrawy: dobrze komponuje się z czerwonym mięsem, dziczyzną i z długo dojrzewającymi serami.
Winogrona: 60% Sangiovese, 40% Merlot.
Temperatura podawania: 18-20 °C
Zawartość alkoholu: 14,7%
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.