Blu Onice Irpinia Aglianico
Nazwa tego wina wynika z faktu, że jego winnica znajduje się na skalistym gruncie obok starej jaskini onyksu w pobliżu Gesualdo.
Kamienie wydobyte z tej jaskini są żółte, a szczególnie niebieskie smugi sugerują nazwę „Blu Onyx”.
Wstępna maceracja na zimno. Maceracja przez około 20 dni. Fermentacja drożdżami starterowymi, fermentacja malolaktyczna, klarowanie w beczkach.
Genialny czerwony kolor o pikantnym smaku typowym dla wiśni „Maiatica” z Taurasi.
Zawartość alkoholu: 14%
Potrawy: grillowane mięsa, dojrzały ser, dania na bazie sosów.
Teperatura podawania: 15°-18°C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.