San Leonardo Vigneti Delle Dolomiti oddaje intensywnie rubinowy kolor z refleksami granatu. Nuty zapachowe są wyrażane od balsamicznych po aromaty jagód, czekolady, tytoniu i eleganckie niuanse pieprzu. Smak jest pełny, ciepły, o dużej okrągłości i niezwykle długiej, intensywnej, aromatycznej trwałości.
Wino idealnie komponuje się do potraw z dziczyzny, pieczonej kaczki, serów, jagnięciny, ślimaków, sufletu waniliowego lub serowego, trufli, gorzkiej czekolady.
Odmiany winogron: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc, 10% Merlot
Temperatura serwowania: 16 °C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.