Vigorello było pierwszym z nowej generacji
win toskańskich, które z czasem stały się
supertoskanami. Wyprodukowane po raz
pierwszy w 1968 roku całkowicie z odmiany
sangiovese w miarę upływu czasu wzbogacane
było stopniowo w cabernet sauvignon a
ostatnio również w merlot. Dojrzewa 20
miesięcy w barrique z francuskiego dębu a
następnie 8-10 miesięcy w butelce. W ustach
pełne, ciepłe z pełnymi wyrazu taninami i
delikatnymi nutami wanilii. Rekomendowane
do potraw z grilla, pieczeni, dzikiego ptactwa,
jagnięciny i twardych serów. Kompozycja: 40%
Sangiovese, 40% Cabernet Sauvignon,
20% Merlot.
Kod: WY
Pojemność: 0,75 l
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.