Region: Włochy,Veneto
Rodzaj: wytrawne
Zawartość alkoholu: 13,5%
Pojemność: 0,75L
Odmiany winogron: Corvina 40% Corvinone: 40%, 20% Rondinella
Kolor: rubinowy.
Aromat: wino ma korzenny aromat z nutami dojrzałych wiśni i słodkiego dżemu.
Potrawy: makarony, sery i dania mięsne.
Valpolicella Classico Ripasso - wielkie czerwone wino produkowane z dwóch odmian winogron, zbieranych ręcznie przy użyciu najlepszych stoków ośrodka Valpolicella Classica. Fermentacja i maceracja skórek winogron przechodzi przez 10 dni. Po tym wino zlewa się i pozostaje „reszta” do lutego przyszłego roku. Wino dojrzewa przez rok w dużych dębowych beczkach, a następnie dojrzewa cztery miesiące w butelce. Przy tak skomplikowanym procesie produkcji Ripasso nabywa swoje unikalne właściwości smakowe i zapachowe, które zostały ocenione na jego prawdziwą wartość w konkursie „win z Włoch Gambero Rosso”.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.