Ripa della Volta Valpolicella Ripasso
Kraj: Włochy
Region: Veneto
Winogrona: Corvina 70%, Corvinone 20%, pozostałe 10% składają się z Oseleta,Spigamonte, Corbina, Turchetta
KOLOR: Głęboka, intensywna czerwień.
NOS: Intensywna i elegancka nuta dojrzałych czerwonych owoców z odrobiną pikanterii.
PODNIEBIENIE: Harmonijna i aksamitna z miękkimi, przekonującymi taninami, które poprawiają pijalność.
POTRAWY: Dobrze komponuje się z drobiem, takim jak bażant, pieczeń cielęca lub wieprzowina, ogólnie risotto i sery o naturalnym smaku.
Fermentacja w stalowych kadziach o kontrolowanej temperaturze, a następnie przepuszczanie przez wytłoki Amarone przez około 10 dni.
Leżakowanie w 25-hektolitrowych beczkach z dębu slavońskiego i drewnianych beczkach francuskich przez około 2 lata.
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 14,5% obj.
TEMPERATURA SERWOWANIA: 18°-20°
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.