Villa Mottura Negroamaro wytworzone z winogron Negroamaro, odmiany o odległych początkach, uprawiane w południowej Apulii od VI wpne. Winogrona zbiera się wyłącznie ręcznie, ostrożnie selekcjonując grona i poddając je tradycyjnej maceracji 10-12 dni na skórze, fermentując moszcz w kontrolowanej temperaturze z pompowaniem. Po fermentacji alkoholowej następuje fermentacja malolaktyczna. Wino dojrzewa przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Głęboki rubinowy kolor, intensywnie czerwony, szeroki bukiet zawierający dojrzałe owoce, pieprz, tytoń i orzech, z eterycznymi nutami. Wino aksamitne, pełne i harmonijne w ustach.
Potrawy: czerwone mięsa, pieczenie, dziczyzna, sery
Temperatura serwowania: 18 °C
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.