Nazwa wina Barolo Dagromis pochodzi od rodziny Gromis, cenionych właścicieli winnic w La Morra w XIX stuleciu. Winogrona zbierane są właśnie w La Morra i w wyjątkowej, należącej do rodziny Gaja winnicy w Serralunga. Wino dojrzewające przez 12 miesięcy w dębowych barriques i przez kolejny rok w dużych dębowych kadziach, prezentuje wyjątkową ekspresję tych dwóch najsłynniejszych terroir w Barolo. Intensywny kolor, Piekne aromaty dojrzałych porzeczek i jagód z nutami kwiatowymi. Solidna struktura, równoważona bogatą, miękką cielistością. Idealne do bardzo długiego starzenia.
Producent: GAJA
Kraj: Włochy
Region: Piemont
Kolor: czerwone
Temperatura podawania: 17-18' C
Beczka
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.