il Passo Verde Nero d'Avola ma głęboki rubinowy kolor z bukietem czerwonych i ciemnych owoców, nutą przypraw i balsamiczną, eukaliptusową jakością. Jest to pełne wino o zrównoważonej kwasowości i utrzymującym się pikantnym czarnym owocu na finiszu.
Do produkcji tego wina wybrano najlepsze organiczne winogrona. Fermentacja alkoholowa odbywała się w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez osiem dni w kontrolowanych temperaturach 22 °C. 50% wina leżakowało we francuskim i amerykańskim dębie przez około sześć do ośmiu miesięcy, gdzie poddano go fermentacji malolaktycznej. Wino było następnie butelkowane w celu zachowania smaków owocowych.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.