Wino produkowane jest wyłącznie z winogron Nebbiolo z jednej winnicy San Pietro. Dojrzewanie odbywa się przez 46 miesięcy w drewnianych beczkach i kadziach pionowych o pojemności 50 hl. Wino jest następnie leżakuje w stalowym zbiorniku przez kolejne 3 miesiące przed butelkowaniem. Rozlewanie do późnej wiosny odbywa się bez filtracji. W butelce wino dojrzewa przez 12 miesięcy, zanim trafi do sprzedaży z etykietą RESERVE.
Wino ujawnia aromaty przypraw, dziczyzny, dojrzałych owoców leśnych, a na wykończeniu pojawiają się również niuanse balsamiczne.
Wino nadaje się szczególnie do wołowiny, kaczki, gęsi, dziczyzny i serów.
WA
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.