Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
To wino jest robione tylko z pierwszorzędnych winogron, jedynie 2 kg na krzew. Dlatego "green harvest" odbywa się dwukrotnie przed właściwymi zbiorami (jeden na początku, drugi na końcu sierpnia). Zbiór jest całkowicie ręczny, a winogrona dodatkowo sortowane w winnicy. Fermentacja trwa 15 dni, w małych stalowych tankach, z regularnym przepompowywaniem dla uzyskania koloru. Maceracja na skórkach trwa kolejne 45 dni. Po tym czasie wino jest transferowane do dębowych kadzi o pojemności 2,000, 2,500, i 5,000 litrów. Tu przechodzi fermentację malolaktyczną, po czym dojrzewa przez 30 miesięcy. Następnie jest ponownie przepompowywane do stalowych kadzi na kolejne 8 miesięcy. Mniej więcej 4 lata po zbiorze, wino trafia na rynek do sprzedaży.
Jako wielkie wino do wielkich dań, na okazję i pełnych smaku oraz dobrze przyprawionych: pieczeni, sezonowanych mięs i dojrzałych serów.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.