Meritage, klasyczna mieszanka Bordeaux, łączy Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot i winogrona Cabernet Franc.
To wytrawne czerwone wino dojrzewało przez osiem miesięcy w beczkach drewnianych i charakteryzuje się skoncentrowanym, dojrzałym smakiem ciemnych owoców i mocną strukturą.
Proces produkcji:
Winogrona Merlot i Cabernet Sauvignon przyjeżdżają do winnicy we wczesnych godzinach porannych po mechanicznym zebraniu. Po delikatnym naciśnięciu, winogrona Merlot i Cabernet Sauvignon fermentują razem przez 7 dni w temperaturze 28 °C, stosując różne systemy pompowania do ekstrakcji barw, smaków i aromatów typowych dla tych odmian.
Po zakończeniu fermentacji wino jest delikatnie prasowane i oddzielane od skórki winogron. Następnie przenosi się do schłodzonego, izolowanego zbiornika ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć malolaktyczną fermentację, mającą na celu stabilizację i zmiękczenie wina.
Francuskie Cabernet Franc i Petit Verdot, które są zbierane później, poddawane są podobnym procesom, chociaż systemy pompowania w celu wyodrębnienia smaków, aromatów i kolorów różnią się od tych stosowanych w winogronach Merlot i Cabernet Sauvignon.
Po fermentacji malolaktycznej wina dojrzewają w francuskich beczkach dębowych przez około 8 miesięcy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.