Głębokie, ciężkie czerwone wino o dojrzałych i bogatych owocach aromatycznych malin i śliwek, przeplatanych zapachami wanilii, mięty, goździków i drewna. Ma pełne ciało i atrakcyjną kombinację kwasowości, goryczy, słodyczy i subtelności.
Zawartość alkoholu: 14%
Proces produkcji:
Winogrona Cabernet Sauvignon przybyły do winnicy rano po mechanicznym zebraniu. Zostały oddzielone od łodyg i po delikatnym prasowaniu, muszą być przenoszone ze skórkami i nasionami do zbiorników ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć fermentację. Fermentację przeprowadza się przez 7 dni w temperaturze 28 °C, w różnych warunkach wymaganych do wytworzenia koloru, smaków i aromatów typowych dla tej odmiany.
Po zakończeniu fermentacji winogrona są delikatnie prasowane w prasie pneumatycznej i przenoszone do izolowanego zbiornika ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć naturalną fermentację malolaktyczną, która jest procesem fermentacji mającym na celu stabilizację i zmiękczenie wina. Po zakończeniu fermentacji malolaktycznej wino jest przenoszone do francuskich beczek dębowych i dojrzewa przez sześć miesięcy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.