Wino o średniej wadze, z aromatem wiśniowym, karmelu i dymu. Wino ma odświeżającą kwasowość i jest bardzo przyjemne do picia.
Zawartość alkoholu: 13,5%
Proces produkcji:
Winogrona przybyły do winnicy wczesnym rankiem po mechanicznym zebraniu.
Łodygi oddzielono od winogron i po delikatnym prasowaniu, przeniesione ze skórkami i nasionami do zbiorników ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć fermentację. Fermentacja trwa 7 dni, w temperaturze 25 °C.
Po zakończeniu fermentacji wino zostaje przeniesione do zbiornika, a skóra delikatnie dociska się do tego samego zbiornika za pomocą prasy pneumatycznej, aby rozpocząć fermentację malolaktyczną (proces fermentacji mający na celu stabilizację i zmiękczenie wina).
Wino dojrzewa w francuskim i amerykańskim dębie przez 5 miesięcy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.