SZCZEP
Tempranillo
ALkOHOL
13,5%
OPRACOWANIE I STARZENIE
Wstępna fermentacja na zimno przeprowadzana jest w temperaturze 5ºC przez 2 dni w celu uzyskania owocowych aromatów, a następnie przeprowadzana jest fermentacja alkoholowa w kontrolowanej temperaturze 26ºC z czasem maceracji około 12 dni.
Rezerwy „Señorío de la Eralta” pozostają przez 2 lata w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu, uzyskując w ten sposób wina klasyczne, ale jednocześnie nowoczesne, świeże, delikatne i przede wszystkim eleganckie, o doskonałej równowadze i potencjale starzenia. Naszą dewizą jest to, że w przypadku wina długo dojrzewającego najważniejsze jest przedłużenie jego młodości.
FAZA WIZUALNA
Atrakcyjna rubinowa czerwień, czysta i jasna.
FAZA WĘCHOWA
Wino o głębokim aromacie, w którym wyróżniają się dojrzałe owoce oraz niuanse balsamiczne i mentolowe, co daje wino o złożonym i eleganckim aromacie.
FAZA SMAKU
Charakteryzuje się eleganckim, smacznym winem o świetnej krągłości na podniebieniu. Stylowy i szczery. Z trwałym zakończeniem.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.