Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Zbiór następuje zazwyczaj w pierwszych trzech tygodniach października. Winogrona są pozbawiane łodyg i macerowane w kadziach ze stali nierdzewnej przez 10-12 dni. Gdy fermentacja dobiegnie końca, świeże wino jest oddzielane od skórek poprzez delikatne prasowanie i pozostawione w beczkach ze stali nierdzewnej do stycznia. W tym momencie Valpolicella jest przepłukiwana i fermentowa z wytłokami Amarone przez 7-8 dni w temperaturze 25-28°C. Następnie dojrzewa przez 18 miesięcy w dębowych beczkach i wreszcie przez kilka miesięcy w butelkach, przechowywanych w kontrolowanej temperaturze.
Pieczonych i grillowanych mięs oraz potraw z królika, pizzy z bogatymi dodatkami, Fiorentiny oraz twardych serów.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.