Wino ma jasno zielony kolor z owocowymi smakami owoców cytrusowych i nutą grapefruita. Na podniebieniu wino pełne z nutą trwałości i długiego wykończenia. Sugerowana temperatura serwowania: 12 °C.
Potrawy: pieczona ryba, miękki kozik lub podawane jako aperitif przed posiłkiem.
Zawartość alkoholu: 13%
Proces produkcji wina: Winogrona przybyły do winnicy w nocy po mechanicznym zbiorze. Wysłano je natychmiast po delikatnym, szybkim ściskaniu w celu uzyskania wysokiej jakości białego soku winogronowego. Sok został schłodzony i stał przez około 24 godziny w schłodzonym izolowanym zbiorniku. Następnie czysty sok został zdekantowany do zbiornika ze stali nierdzewnej. Wino było fermentowane przez około dwa tygodnie w 12 °C, aby zachować swój typowy aromat. Wino nie uległo fermentacji malolaktycznej, aby zachować żywy, ostry charakter.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.