Miękkie, okrągłe i bardzo dostępne w stylu śródziemnomorskim, wino o zrównoważonej kwasowości i bogatym ciele.
Zawartość alkoholu: 14%
Proces produkcji:
Winogrona Shiraz przyjeżdżają do winnicy wczesnym rankiem po mechanicznym zebraniu.
Winogrona są oddzielone od łodyg, a po delikatnym naciśnięciu przenosimy je ze skórkami i nasionami do zbiorników ze stali nierdzewnej, aby rozpocząć fermentację. Fermentacja trwa 7 dni, w temperaturze 25 °C.
Po zakończeniu fermentacji wino jest przenoszone do zbiornika magazynowego, a skóra delikatnie dociska się do zbiornika za pomocą prasy pneumatycznej, aby rozpocząć fermentację malolaktyczną, która ma ustabilizować i zmiękczyć wino. Po fermentacji malolaktycznej wino podlega dekantacji. Następnie wino dojrzewa w francuskim i amerykańskim dębie przez 5 miesięcy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.