Serragrilli Amerai
Kraj: Włochy
Region: Piemont
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Odmiana winogron: 40% Barbera d'Alba, 30% Pinot Noir, 20% Dolcetto d'Alba, 10% Freisa
Temperatura podawania: 16-18 °C
Intensywny rubinowy kolor. Aromaty kwiatowe i świeżość nadana przez Dolcetto i Freisa, a następnie wiśnia i małe czerwone owoce z drobną wanilią z dębu Barbera i Pinot Noir. Podniebienie jest ciepłe, długie i bardzo gładkie. Miękkie taniny z zrównoważoną kwasowością i przyjemny migdałowy finał.
Potrawy: doskonałe do serów, mięs, zup warzywnych, makaronów bolońskich i risotto.
Winifikacja: Dolcetto i Freisa pozostaną w zbiorniku ze stali nierdzewnej do czasu butelkowania, Barbera i Pinot Noir są rafinowane w młodym francuskim Allier Tonneaux (500 litrów) od lutego przez 12 miesięcy. Starzenie w butelce: co najmniej 4/5 miesięcy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.