Serragrilli Barolo La Tur
Kraj: Włochy
Region: Piemont
Rodzaj: czerwone, wytrawne
Odmiana winogron: 100% Nebbiolo
Temperatura podawania: 16-18 °C
Kolor intensywny, ciemnogranatowy. Aromaty bardzo owocowe i korzenne z nutami dojrzałych wiśni, świetna wyrazistość. W ustach ciepłe i uporządkowane, bogate i solidne, z dobrze widocznymi taninami.
Potrawy: bardzo dobrze komponuje się z pierwszymi daniami z bogatymi sosami, czerwonymi mięsami par excellence; sery długo dojrzewające, owcze i kozie; doskonale łączy się z ciemną czekoladą.
Winifikacja i dojrzewanie: po fermentacji w kontrolowanej temperaturze wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu Allier o pojemności 20 hl przez około 36 miesięcy. Po butelkowaniu wino leżakuje w piwnicy co najmniej 10 miesięcy, oczywiście im starsze tym jest lepsze.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.